Nieuwe AccountView website

Onze partner Visma Software heeft een aparte website opgezet voor AccountView. Hier vindt u informatie over apps en add-ons voor AccountView, trainingen, support en klantenservice en kunt u zelf een update aanvragen. Visma hoopt dat klanten hun informatie op deze website nu sneller kunnen vinden. Onderwerpen waar veel naar gezocht wordt zijn direct te vinden via de uitklapmogelijkheden in het menu en u kunt er bijvoorbeeld informatie vinden over uitbreidingsmodules.

 

 

wijziging rij- en rusttijden chauffeurs
 
Vanaf september zullen er nieuwe regels gelden voor de rij- en rusttijden voor vrachtwagenchauffeurs in Europa. Hiermee worden arbeidsomstandigheden van chauffeurs verbeterd. De regels zijn onderdeel van een heel pakket aan wijzigingen: het Mobility Package. Dit zal van grote invloed zijn op het wegtransport. Zo zullen er ook maatregelen volgen om illegale praktijken te bestrijden en om eerlijkere concurrentie te bevorderen.
Invoering van de regels ligt tussen september 2020 en 2026.
Lees er meer over in het artikel van TTM.
TLN heeft een duidelijk overzicht gemaakt van alle wijzigingen en het bijbehorende tijdpad.

 

 

 

AccountView-licentie zelf downloaden

Visma Software heeft de wijze waarop nieuwe licentiegegevens worden uitgeleverd, gewijzigd. Vanaf 1 juli is de PDF met de nieuwe licentiegegevens ongeveer 2 dagen na de aanvraag te downloaden via AccountView. Kies daarvoor: Opties / Licentie downloaden. Het blijft wel verstandig met ons te overleggen over de update. Als uw installatie maatwerk bevat of er zijn andere bijzonderheden, dan is het meestal de beste keuze om TransportMaster de update te laten uitvoeren.

Eerder was het al mogelijk om zelf via AccountView extra modules te bestellen via de bestelwizard. Hoe dat precies werkt, kunt u hier bekijken.
 

 

Tachokaart te duur

Het tarief van de tachograafkaart wordt per 1 juli verlaagd van 101 naar 92 euro, maar ligt nog steeds ver boven het Europese gemiddelde van 59 euro. De verlaging is een eerste stap in de goede richting, vindt branche-organisatie TLN. Toch blijft de kaart té duur. TLN wil daarom duidelijkheid over de prijsopbouw van de tachograafkaart.

Ondanks aanhoudende vragen van onder andere TLN, BOVAG, Evofenedex, KNV, RAI Vereniging en VERN over de kostprijs van de tachograafkaart blijft een eenduidig antwoord vooralsnog uit. De  brancheorganisaties hebben dan ook onlangs bij de Inspectie Leefomgeving en Transport erop aangedrongen om op korte termijn hierover in een gesprek te gaan.

Lees het hele artikel op TTM.nl

 

Chauffeurs verplicht aanmelden voor UK

Het Verenigd Koninkrijk stelt vanaf maandag 8 juni strenge regels in voor inreizende personen. Vrachtwagenchauffeurs zijn gelukkig uitgezonderd van de verplichte twee weken quarantaine. Wel moeten er diverse formulieren worden ingevuld en meegenomen. Dat melden TLN en Transport in Nood.
De chauffeur moet online aangemeld worden als hij naar het Verenigd Koninkrijk gaat. Dit kan binnen een periode van 48 uur voorafgaand aan de reis. Dus als men bijvoorbeeld maandag vertrekt, kan de chauffeur vanaf zaterdag pas aangemeld worden. Deze aanmelding kan de chauffeur zelf doen, of de werkgever kan het namens de chauffeur invullen. Die heeft dan wel de paspoort- en adresgegevens van de chauffeur nodig. Ook moet er een zogenaamd ‘Employer exemption guidance.docx’ formulier worden ingevuld om de noodzaak van de reis aan te geven en te benadrukken dat de 14 dagen zelfisolatie niet nodig zijn. 
 
 
Lees het hele artikel op TTM

 

 
 
 

Dienstverlening TransportMaster zoals u gewend bent

Onze dienstverlening gaat door zoals u die van ons gewend bent. TransportMaster blijft uiteraard de richtlijnen van het het RIVM volgen. We nemen alle voorzorgsmaatregelen in acht om uw veiligheid en die van onze medewerkers te waarborgen. Onze bereikbaarheid is ongewijzigd, dat wil zeggen dat we bereikbaar zijn per telefoon en per e-mail van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:30. In de avonduren en in het weekend zijn wij ook bereikbaar indien u daarvoor een speciale SLA heeft afgesloten.


Afbeelding van Ivabalk via Pixabay

Dienstverlening TransportMaster in coronatijd

TransportMaster volgt tijdens de coronacrisis de richtlijnen van het het RIVM en de maatregelen zoals die zijn uitgevaardigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze maatregelen zullen weinig tot geen invloed hebben op de dienstverlening die TransportMaster aan klanten kan bieden. Alleen afspraken voor “live contacten” zullen voorlopig worden uitgesteld.

Met andere woorden, wij blijven voor u beschikbaar en zijn net als anders bereikbaar per telefoon en per e-mail op de gebruikelijke uren, dat wil zeggen van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:30. In de avonduren en in het weekend zijn wij ook bereikbaar indien u daarvoor een speciale SLA heeft afgesloten.

We wensen iedereen sterkte, succes en vooral gezondheid in deze lastige tijd.

Blokkades toegevoegd aan routeplanningssoftware PTV

Om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken, is een deel van Noord-Italië hermetisch afgesloten, de zogenaamde rode zone. Deze blokkades zijn toegevoegd aan de routeplanningssoftware van PTV. Ze zijn zichtbaar door de kaartlaag 'Verkeersinformatie/Traffic Incidents' te activeren. Neem contact op met TransportMaster als u geïnteresseerd bent in deze extra, betaalde dienst.
Lees meer op de site van TLN.

Afbeelding van PTV

5,5% brandstofbesparing met zonnepanelen?

De transportbedrijven Emons en Vos Logistics gaan vanaf april vier maanden testen met SolarOnTop zonnepanelen van startup IM Efficiency. Dat schrijft het Nederlands Dagblad vrijdag. IM Efficiency presenteerde SolarOnTop al eerder en vertelde toen dat de zonnepanelen 5,5 procent brandstofbesparing voor de vrachtwagen zou kunnen opleveren, mogelijk 2300 liter diesel per truck per jaar. De test met Emons en Vos Logistics moet uitwijzen of die berekeningen kloppen.Volgens IM Efficiency kost het SolarOnTop systeem zo’n 6.500 euro per combinatie en is de terugverdientijd korter dan drie jaar. De panelen gaan echter wel 25 jaar mee. De huidige panelen zijn dunner en minder kwetsbaar dan de panelen die in eerdere tests werden gebruikt.
Lees het hele artikel op TTM.

Afbeelding van TTM.

 

Pagina's

Abonneren op TransportMaster.com RSS